CHARLOTTE PETERSEN

7 september – 6 oktober

 

The deer in the mirrow heter den separatutställning som Charlotte Petersen nu visar på Krognoshuset. Kroppen är alltid central i hennes skapande, och hennes konstnärliga uttryck är många: maskiner, videor, animeringar, olika slags föremål, skulpturer, musik och performances. I den här utställningen – som Charlotte Petersen arbetat med under fyra års tid och som nu visas för första gången – ingår bland annat en video, där hon varit med om att skapa musiken.

– Det är helt nytt för mig, säger hon.

I ett mytiskt universum utspelas ett naturromantiskt drama, en berättelse om vår yttre och inre natur. Här speglar sig människan i naturen och naturen i människan. Hjorten representerar naturen, och människans djuriska kraft tar sig uttryck i den traditionella och ännu eftertraktade jakttrofén. I utställningen har konstnären skapat ett magiskt utrymme för handling, ett utrymme där naturens inneboende livskraft kan utvecklas. 

– Det handlar om en kraft som omfattar allt liv, säger Charlotte Petersen.

Och vad betyder mirrow? Konstnären har valt att använda ett uttryck för en spegelyta, där företrädesvis en machoman reflekterar sitt ego och kan bekräfta sig själv sådan han ser sig: som hjälte som kan rädda världen.

Charlotte Petersen, är bosatt och verksam i Köpenhamn. Hon är utbildad på Konstakademin Beaux-art, Paris, Frankrike och Konstakademin i Karlsruhe, Tyskland.  

Förhandsartikel av Skånska Dagbladets Hanna Svanberg

 

Utställningen genomförs med stöd av Statens Kunstfond och Statens værksteder, Danmark.

Tack till MUSIK IMPROVISATIONIAN: Ian Schals, Flemming Hinnerskov, Peter Leander och Charlotte Petersen. Dansare: Tove Vestmø. 

Tack till Gunnar Wille, Evalena Lidman, Peter Johansson, Olof Broström och Lunds Konsthall.