KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

C.M. LUNDBERG

Bild: Courtesy of the artist and Belenius

C.M. Lundberg

14 februari – 15 mars

OBSERVERA TIDEN: Vernissage fredagskväll 14 februari kl. 18 -20

Vem kan säga vilken verklighet som är den ”riktiga”? Ingen kan ju någonsin påstå att en människas egen upplevelse är fel. Kanske, och högst sannolikt, finns det flera parallella verkligheter som vi alla på ett eller annat sätt är del av. Kanske lever vi i flera, samtidigt. För konstnären C.M. Lundberg är detta något alldeles påtagligt. För konstnären är sanning och uppriktighet en ledstjärna. På Krognoshuset får vi ta del av hans värld, som han ger uttryck för i gouachemåleri på kartong.

C.M. Lundberg låter ofta dörren in till sin värld stå vidöppen via sin blogg, där han bjuder in oss att dela hans tankar och iakttagelser. Erfar vi detsamma eller något annat? Kan vi mötas i upplevelsen?

Så här berättar han om sin nya utställning:

Karbenning sågverk. Konstnären vet att det finns arbetare där inne, inte kulturarbetare, riktiga arbetare. Konstnären brukar lyssna på sågen innan han somnar. Den hörs över hela byn. Ljudet pågår dygnet runt 364 dagar om året. Då och då brukar han, liksom i smyg, önska att han var en av arbetarna. Men konstnären är sjukförklarad och anses ej kunna jobba. Då målar konstnären istället.

Ett sommarregn. Jag cyklade liksom in i det förflutna. Han ville ge bort sitt liv. Men ingen annan hade nytta av det. Så han fick leva det

 

Carl Michael Lundberg (f. 1972 Stockholm) är en svensk konstnär som framförallt arbetar med måleri, han har även gett ut flertalet olika publikationer via Styx förlag. C.M. Lundberg innehar en master i fri konst från The Royal Institute of Arts, Stockholm. Han bor och verkar i Karbenning, Norberg, Västmanland.

För mer information om konstnären: cmlundberg.com

 

Alltid gratis entré

Boka kostnadsfri guidad visning maila till info@krognoshuset.se