KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

TAMARA MALMESTRÖM DE LAVAL ”MÅLNINGAR”

17 januari – 8 februari 2009

TAMARA MALMESTRÖM DE LAVAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara Malmeström de Laval
In this World
, akryl på ritfilm
© Tamara Malmeström de Laval BUS/2009

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Tamara Malmeström de Laval  som utställare här i Krognoshuset. Tamara Malmeström är medlem i Auras konstnärsgrupp sen 1987. På Konstföreningen Aura visar hon målningar från det senaste året.

I Tamara Malmeström de Lavals målningar återkommer ofta fragment av kartor, slingrande växter, skrivtecken samt människor, föremål som blir aktörer i en bildvärld vilket skildrar ett annat sätt att leva, en annan tillvaro. Här finns andra former av verklighet, något som ger nya utblickar.

I bilderna finns inga givna ögonblick eller händelser utan istället är det olika tider och skeenden som framställs samtidigt, berättelser utan given början och slut. Skildringarna löper in i varandra, lager på lager bildar de sammanhang. Ofta är det så vi uppfattar det som varit, som fragment av minnen vilka tillsammans ger oss inblick i det som hänt.

Tamara Malmeström de Laval 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara Malmeström de Laval
In this World
, akryl på ritfilm
© Tamara Malmeström de Laval BUS/2009

Tamara Malmeström de Laval arbetar  med måleri i sin  ateljé i Malmö och under  perioder i Chennai, Indien. Hon organiserar även utställningar med andra konstnärer och är curator för videovisningar. Hon är engagerad i gruppen Meteor och har i deras regi arrangerat foto och bildprojektionsprojekt i Södra Sofielund i Malmö.

Tamara Malmeström de Lavals hemsida