KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17
Vid vernissage kl. 13-16
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

STEN DUNÉR ”TECKNINGAR OCH MÅLERI”

31 oktober – 22 november 2009

Duner6

 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Dunér
Grankyrkogården, olja på duk, 140×108 cm
© Sten Dunér BUS/2009

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera en separatutställning med Sten Dunér. Här i Krognoshuset visar han teckningar av skånska och småländska landskap samt målningar. Sten Dunér (f. 1931) är bosatt i Lund. Förutom en lång karriär som konstnär har han varit verksam som professor i konstteori vid Konstfack i Stockholm. 

Sten Dunérs teckningar präglas av ett direkt och tydligt uttryck. Med teckningen, linjen, som teknik väljer han att gestalta landskap där han med reducerade medel får fram det väsentliga. På så sätt låter han enkelheten förstärka det som gör naturen så speciell. 

Hans målningar präglas ofta av balansen mellan verkligt–overkligt. Med sina bilder vill han ifrågasätta vår upplevelse av verkligheten och vårt förhållande till den. Han gör det bekanta obekant med hjälp av suggestiva föremål eller formationer, ett sätt att väcka förundran och få oss att reflektera. I Sten Dunérs bildvärld framställs tillvaron så att den får något främmande över sig vilket gör målningarna mångtydiga och öppna för olika tolkningar.

Duner2

 

 

 

 

 

 

 

Sten Dunér
Häckeberga, blandteknik, 21×14 cm, 2007
© Sten Dunér BUS/2009