KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

P-O PERSSON ”SKULPTUR”

3 oktober – 25 oktober 2009

Persson

 

 

 

 

 

 

P-O Persson
Dag/natt, tenn & kevlar, h 201 cm diam 160 cm
© P-O Persson BUS/2009

Konstföreningen Aura har den stora glädjen att presentera P-O Persson, medlem i Auras konstnärsgrupp som utställare här i Krognoshuset. I sin utställning undersöker han bland annat hur betraktarens uppfattning av verken kan påverkas beroende på placering och volym. 

”Går det att förmedla landskapsfotografi i näst intill miniformat eller blir distansen till betraktaren för stor? Vad händer om ramen till fotografiet är väldigt tung i förhållande till formatet? Om möjlighet ges för betraktaren att lyfta upp fotografiet – som står lutat mot väggen – med en ram i brons som väger 7 kg? Känna tyngden och själv kunna reglera avståndet till ögat – för att sedan böja sig ned och ställa tillbaka ramen mot väggen? 

Vad händer när man ställs inför en skulptur i form av ett berg huggen i Carraramarmor, i vars små sjöar det samlas vatten från is som smälter? Vatten sipprar långsamt, tiden rinner ut. 

Skulpturer gjutna i tenn på vilka det hänger millimetertunna cirklar i kevlar. Skulpturerna bär på fragment till tankar kring oändlighet, dag/natt och klimatfrågor. Utställningens skulpturer och objekt har alla medvetet valda inbördes olika proportioner för att förstärka eller inleda till annorlunda tankebanor. Samtidigt som betraktarens egen plats och volym i rummet förhoppningsvis blir av betydelse för tolkningen av verken, enskilt eller som viktiga delar i en installation.”

 (P-O Persson)

P-O Persson, bosatt och verksam i Malmö, var även med och startade Konsthögskolan i Malmö 1995 där han nu arbetar som lektor.

Persson1

 

 

 

 

 

 

P-O Persson
Dag/natt, detalj, tenn & kevlar, h 201 cm diam 160 cm
© P-O Persson BUS/2009