KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

MARIE ANDERSSON

12 januari – 10 februari

 

MARIE ANDERSSON

Landskap mellan M och P –
metaforiska och försvunna gränser

12 januari – 10 februari
Vernissage 12 januari kl. 13 – 16

Som 2019-års första utställare är vi på Krognoshuset mycket glada över att presentera Marie Andersson med utställningen ”Landskap mellan M och P – metaforiska och försvunna gränser”.

 

Utställning visar ett antal verk från en vistelse i Tyskland sommaren 2018. Verken är mer eller mindre fragmentariska och skissartade: polaroider, akvareller, kartor, enkla bildspel, och anteckningar. Inför vistelsen funderade jag mycket på en av mina första utlandsresor på 80-talet som tog mig österut i ett delvis stängt Europa. Under denna korta tidsperiod fram till idag har så många gränser ändrats och kartan tycks bli mer och mer flytande och labil (vilket den kanske egentligen alltid har varit).

Utställningen visar gränser i en metaforisk form – kanske genom vatten, kanske genom ljus eller kanske genom icke land.  Hur vet vi var saker och ting börjar och slutar och var portar öppnas och stängs. Verken ger inga svar utan är bara en sorts registrering av de gränsfragment och landskap som jag fann under vistelsen och som är eko från andra tider. 

Marie Andersson.

 

Marie Andersson (f. 1962) bor och är verksam i Malmö. Hon är utbildad vid Grafikskolan Forum och Konsthögskolan i Malmö. Marie Andersson har ställt ut på museer och gallerier både i Sverige och utomlands. Bland annat Hasselblads center, Göteborg, Liljevalchs, Stockholm, Artipelag, Stockholm, Ystads Konstmuseum, Malmö Konsthall, och LIPP International Photo Festival, Kina. Hon är medlem i konstnärsgruppen Aura. På Krognoshuset kommer Andersson att visa nya verk. 

För mer information om konstnären.

Förhandsartikel av Lars Johansson, Skånska Dagbladet

Recension av Christine Antaya, Sydsvenskan