KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17
(Stängt veckan innan vernissage, öppettider vid vernissage kl. 13-16)

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 19 oktober 2019! För projektet ansvarar Konstföreningen Aura och projektledare är Barbro Westling.

Läs mer om Konstkväll Lund

MAGNUS OTTERTUN

19 januari – 10 februari 2008

Ottertun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Ottertun
Utan titel
© Magnus Ottertun BUS/2007

Konstföreningen Aura utökar det här året utställningsverksamheten med ett nytt projekt som vi valt att kalla ”På kontoret”. Projektet innebär, precis som namnet antyder, att kontoret avsätts till ett fristående utställningsrum för att vi på så sätt ska kunna erbjuda utställningsmöjligheter till fler konstnärer. Vårt andra projekt ”Aurafilm” kommer att finnas kvar och återkommer med jämna mellanrum. Både ”På kontoret” och ”Aurafilm” anordnas under samma perioder som ordinarie utställningar.

Först ut ”På kontoret” är konstnären Magnus Ottertun, bosatt och verksam i Malmö. Här i Krognoshuset kommer han att visa nya verk bestående av objekt och video.

”Det finns ett motstånd i tillvaron. Ett subtilt jävelskap som inte verkar fylla någon som helst mening. Denna meningslöshet fungerar ungefär som en liten sten i skon. Man stannar upp för att tömma sin sko. Men det finns ingen sten i den. Uppgivet traskar man vidare med en liten sten som inte finns i skon.”
(Magnus Ottertun)