KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

JOSÉ LUIS MARTINAT

5 september – 27 september 2009

Martinat

 

 

 

 

 

 

Jose Luis Martinat
B-side
© Jose Luis Martinat/2009

Konstföreningen Aura har den stora glädjen att presentera Jose Luis Martinat som utställare i vårt projektrum ”På kontoret”.

Jose Luis Martinat tog sin magisterexamen i Fri konst vid Malmö Konsthögskola 2007 och arbetar med olika media som video, teckning och text. Han är intresserad av hur vi upplever verkligheten via bilder. För det mesta använder han sig av redan existerande material som hämtas från massmedia (film, bilder, ljud) som sedan rekonstrueras och förändras genom manipulation eller reducering av ett eller flera element. I tidigare videoverk av konstnären blir välkända tecknade filmer fråntagna sina viktigaste beståndsdelar, såsom karaktärer och ljudspår. På så vis uppstår nya associationer och betydelser. I utställningen på Konstföreningen Aura åskådliggörs hans intresse för bilden som en ren artificiell konstruktion.

En bildinstallation bestående av tre nya verk kommer att visas på kontoret. ”Graverad Aluminium” (2009), ”B-side” (2009) och ett urval ur serien ”Dukar; PAL 4:3” (2009). Serien består av videodukar gjorda av Martinats egna kläder och andra plagg speciellt inköpta för denna serie.  T-shirtens egna motiv blandas samman på ett suggestivt sätt med de gråmålade områdena avsedda för videoprojicering.

Jose Luis Martinat är född 1974 i Lima, Peru. Han bor och arbetar i Göteborg. 2008 fick han Edstrandska Stiftelsens stipendium.