KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

CHARLOTTE ELIASSON ”CANDY MOHAIR”

15 mars – 13 april 2008

Eliasson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Eliasson
Jennifers bröllopsdag ur Candy Mohair
© Charlotte Eliasson/2008

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Charlotte Eliasson som utställare här i Krognoshuset.

”Candy Mohair skildrar tre generationer kvinnor, deras barn, livssituation och identitetsskapande ur ett socioekonomiskt perspektiv i dagens Sverige. Candy Mohair I fokuserar på den unga kvinnans inträde i vuxenlivet.

Charlotte Eliasson arbetar nyskapande i en motivtradition som på en gång är välkänd och ändå alldeles ny. Unga kvinnor på väg ut i livet, ändå märkta av livet hittills. Bland alla sökande, brådmogna eller självsäkert utmanande blickar är det lätt att känna igen en antik Venusgudinna, den bibliska Eva eller Maria Magdalena. Men också en tjej från busshållsplatsen en fredagskväll eller uttråkat förvuxen, rökande på lekplatsen en eftermiddag.

De som Charlotte Eliasson avbildar är sällan i fokus för uppmärksamheten. De lever inte något glamoröst storstadsliv, de förekommer inte i mediernas rapportering från politisk dramatik. Man kan säga, att de lever långt från makten. Ändå tar de makten över sina liv och sättet som de låter sig skildras. Fotografierna är därför varken utelämnande eller spekulativa. Tvärtom präglas de av en stark känsla av empati, även om en spännande ambivalens hela tiden är närvarande.” (Charlotte Eliasson & Linda Fagerström)

Charlotte Eliasson är konstnär och filmare utbildad vid ICP, New York, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.  Parallellt arbetar hon med fotografi och film. Charlotte Eliasson konstnärskap bygger på intresset för mellanmänskliga relationer, estetik, identitet och genus. 2004 debuterade hon med den mycket uppmärksammade dokumentärfilmen Lönsboda Fox.  Charlotte Eliasson har bl.a. erhållit stipendium från Konstnärsnämnden och Region Skånes filmstipendium 2006.

www.lottchen.com