KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Vikarierande indendent
t.o.m 20180128

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 12-17

Stängt onsdag - fredag
inför vernissage

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300 med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll Lund återkommer 2018! Projektet drivs av Konstföreningen Aura.

Läs mer om Konstkväll Lund!

Länk till Program för 2017 (pdf)

CHARLOTTE ELIASSON ”CANDY MOHAIR”

15 mars – 13 april 2008

Eliasson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Eliasson
Jennifers bröllopsdag ur Candy Mohair
© Charlotte Eliasson/2008

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Charlotte Eliasson som utställare här i Krognoshuset.

”Candy Mohair skildrar tre generationer kvinnor, deras barn, livssituation och identitetsskapande ur ett socioekonomiskt perspektiv i dagens Sverige. Candy Mohair I fokuserar på den unga kvinnans inträde i vuxenlivet.

Charlotte Eliasson arbetar nyskapande i en motivtradition som på en gång är välkänd och ändå alldeles ny. Unga kvinnor på väg ut i livet, ändå märkta av livet hittills. Bland alla sökande, brådmogna eller självsäkert utmanande blickar är det lätt att känna igen en antik Venusgudinna, den bibliska Eva eller Maria Magdalena. Men också en tjej från busshållsplatsen en fredagskväll eller uttråkat förvuxen, rökande på lekplatsen en eftermiddag.

De som Charlotte Eliasson avbildar är sällan i fokus för uppmärksamheten. De lever inte något glamoröst storstadsliv, de förekommer inte i mediernas rapportering från politisk dramatik. Man kan säga, att de lever långt från makten. Ändå tar de makten över sina liv och sättet som de låter sig skildras. Fotografierna är därför varken utelämnande eller spekulativa. Tvärtom präglas de av en stark känsla av empati, även om en spännande ambivalens hela tiden är närvarande.” (Charlotte Eliasson & Linda Fagerström)

Charlotte Eliasson är konstnär och filmare utbildad vid ICP, New York, Konstfack och Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.  Parallellt arbetar hon med fotografi och film. Charlotte Eliasson konstnärskap bygger på intresset för mellanmänskliga relationer, estetik, identitet och genus. 2004 debuterade hon med den mycket uppmärksammade dokumentärfilmen Lönsboda Fox.  Charlotte Eliasson har bl.a. erhållit stipendium från Konstnärsnämnden och Region Skånes filmstipendium 2006.

www.lottchen.com