ANDERS SLETVOLD MOE

1 juni – 1 juli

På fasaden: David Nilson

 

 

Vi på Krognoshuset är mycket glada över att få ställa ut den norska konstnären Anders Sletvold Moe (f. 1978) med utställningen Shape Drifter.

På fasaden kan en även se verket “January” av den Malmöbaserade konstnären David Nilson (f. 1982). Båda två är utbildade vid Malmö Konsthögskola.

Anders Sletvold Moe utvecklar ett helt nytt platspecifikt verk för Krognoshuset där han utforskar måleriets materialitet i förhållandet till utställningsrummets arkitektur och dess omgivning. 

Relationen till de rum där han verkar är återkommande i Anders Sletvold Moes konstnärskap. I Krognoshusets vita rum använder han måleriet både som materia och medium genom att måla direkt på väggen. Genom olika måleriska texturer skapar han subtila ljusbrytningar på den nästan svarta monokroma yta som framträder i rummet.

Sletvold bjuder in betraktaren på ett så stillsamt sätt att en kan tolka verket på Krognoshuset som oskiljbart från sin kontext.

Platsen formar verket och verket är platsen.

 

Mer information om Anders Sletvold Moe.

 

På fasaden:

Konstnären David Nilson utgår även han från Krognoshusets karaktär. I sitt konstnärskap arbetar Nilson med skulptur i relation till tid och rum. Han intresserar sig för den brutna kronologin, ofta i platsspecifika situationer.

På Krognoshusets fasad visar han denna sommar en skulpturinstallation i form av istappar – i en surrealistisk symbios med världen.

Mer information om David Nilson

 

Recension av Linda Fagerström, Sydsvenskan.

 

Vår granne Lunds Konsthall har vernissage samtidigt med utställningen Omnejd.