KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17
Vid vernissage kl. 13-16
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ANDERS SLETVOLD MOE

1 juni – 1 juli

På fasaden: David Nilson

 

 

Vi på Krognoshuset är mycket glada över att få ställa ut den norska konstnären Anders Sletvold Moe (f. 1978) med utställningen Shape Drifter.

På fasaden kan en även se verket “January” av den Malmöbaserade konstnären David Nilson (f. 1982). Båda två är utbildade vid Malmö Konsthögskola.

Anders Sletvold Moe utvecklar ett helt nytt platspecifikt verk för Krognoshuset där han utforskar måleriets materialitet i förhållandet till utställningsrummets arkitektur och dess omgivning. 

Relationen till de rum där han verkar är återkommande i Anders Sletvold Moes konstnärskap. I Krognoshusets vita rum använder han måleriet både som materia och medium genom att måla direkt på väggen. Genom olika måleriska texturer skapar han subtila ljusbrytningar på den nästan svarta monokroma yta som framträder i rummet.

Sletvold bjuder in betraktaren på ett så stillsamt sätt att en kan tolka verket på Krognoshuset som oskiljbart från sin kontext.

Platsen formar verket och verket är platsen.

 

Mer information om Anders Sletvold Moe.

 

På fasaden:

Konstnären David Nilson utgår även han från Krognoshusets karaktär. I sitt konstnärskap arbetar Nilson med skulptur i relation till tid och rum. Han intresserar sig för den brutna kronologin, ofta i platsspecifika situationer.

På Krognoshusets fasad visar han denna sommar en skulpturinstallation i form av istappar – i en surrealistisk symbios med världen.

Mer information om David Nilson

 

Recension av Linda Fagerström, Sydsvenskan.

 

Vår granne Lunds Konsthall har vernissage samtidigt med utställningen Omnejd.