KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ANA REBORDÃO 10/10 – 8/11

Ana

Ana Rebordão visar i Krognoshusets källare sitt videoverk ”Untitled” (5 minuter långt) från 2014.

”En kvinna ser misstänksamt på en fralla och täcker huvudet med papperspåsen som brödet legat i. Hon frigör sig själv från den kropp som skrämmer henne – brödet. Genom filmens förlopp följer betraktaren kvinnans förvandling från vad som liknar en politisk fånge till något skrämmande. Kvinnan rör sig knappt alls mot den gröna bakgrunden. För några ögonblick upphör kvinnan att vara en kropp, hon offrar sig för en idé och hennes gestalt blir till en plats där vi kan ifrågasätta vår visuella kultur och tro.”

 Ana Rebordão (Översättning: Isac Nordgren)

 

Ana Rebordão är född 1986 i Lissabon, där hon har studerat vid både konstskolan Maumaus och stadens konstakademi. Hennes verk har visats på flera platser i Italien, bland annat på Venedigbiennalen, och på flera museer i Portugal, som Arkeologiska museet och Museu do Oriente. 2014 började Ana Rebordão studera vid Malmö Konsthögskola och hon bor för närvarande i Malmö.