KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Isac Nordgren Jonasson
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17

Stängt onsdag - fredag
inför vernissage

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300 med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll Lund återkommer 2018! Projektet drivs av Konstföreningen Aura.

Läs mer om Konstkväll Lund!

Länk till Program för 2017 (pdf)

ANA REBORDÃO 10/10 – 8/11

Ana

Ana Rebordão visar i Krognoshusets källare sitt videoverk ”Untitled” (5 minuter långt) från 2014.

”En kvinna ser misstänksamt på en fralla och täcker huvudet med papperspåsen som brödet legat i. Hon frigör sig själv från den kropp som skrämmer henne – brödet. Genom filmens förlopp följer betraktaren kvinnans förvandling från vad som liknar en politisk fånge till något skrämmande. Kvinnan rör sig knappt alls mot den gröna bakgrunden. För några ögonblick upphör kvinnan att vara en kropp, hon offrar sig för en idé och hennes gestalt blir till en plats där vi kan ifrågasätta vår visuella kultur och tro.”

 Ana Rebordão (Översättning: Isac Nordgren)

 

Ana Rebordão är född 1986 i Lissabon, där hon har studerat vid både konstskolan Maumaus och stadens konstakademi. Hennes verk har visats på flera platser i Italien, bland annat på Venedigbiennalen, och på flera museer i Portugal, som Arkeologiska museet och Museu do Oriente. 2014 började Ana Rebordão studera vid Malmö Konsthögskola och hon bor för närvarande i Malmö.