TAMARA MALMESTRÖM DE LAVAL ”MÅLNINGAR”

17 januari – 8 februari 2009

TAMARA MALMESTRÖM DE LAVAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara Malmeström de Laval
In this World
, akryl på ritfilm
© Tamara Malmeström de Laval BUS/2009

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Tamara Malmeström de Laval  som utställare här i Krognoshuset. Tamara Malmeström är medlem i Auras konstnärsgrupp sen 1987. På Konstföreningen Aura visar hon målningar från det senaste året.

I Tamara Malmeström de Lavals målningar återkommer ofta fragment av kartor, slingrande växter, skrivtecken samt människor, föremål som blir aktörer i en bildvärld vilket skildrar ett annat sätt att leva, en annan tillvaro. Här finns andra former av verklighet, något som ger nya utblickar.

I bilderna finns inga givna ögonblick eller händelser utan istället är det olika tider och skeenden som framställs samtidigt, berättelser utan given början och slut. Skildringarna löper in i varandra, lager på lager bildar de sammanhang. Ofta är det så vi uppfattar det som varit, som fragment av minnen vilka tillsammans ger oss inblick i det som hänt.

Tamara Malmeström de Laval 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara Malmeström de Laval
In this World
, akryl på ritfilm
© Tamara Malmeström de Laval BUS/2009

Tamara Malmeström de Laval arbetar  med måleri i sin  ateljé i Malmö och under  perioder i Chennai, Indien. Hon organiserar även utställningar med andra konstnärer och är curator för videovisningar. Hon är engagerad i gruppen Meteor och har i deras regi arrangerat foto och bildprojektionsprojekt i Södra Sofielund i Malmö.

Tamara Malmeström de Lavals hemsida