SHIRIN SABAHI ”MUTED FANFARE FOR THE SHY”

31 maj – 29 juni 2014

SHIRIN SABAHI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shirin Sabahi
Stillbild ur Muted Fanfare For the Shy
© Shirin Sabahi, 2014

Konstnären Shirin Sabahi arbetar ofta med film och rörliga bilder som uttryck. I sin konst undersöker hon seendet och hur sinnena förhåller sig till rumslighet och arkitektur. I filmen Muted Fanfare For The Shy används exteriören av ett växthus som utgångspunkt för en betraktelse över filmmediets och utställningsmediets förutsättningar. Genom att samtidigt vara en skärm för att framvisa innehållet och en skiljevägg för ett tempererat klimat blir växthuset en anordning både för åskådning och bevarande. Genom att filma växthuset från utsidan animeras innehållet genom glasväggarnas skiftningar.

Filmens titel, Muted Fanfare For The Shy, är hämtad från en dikt av den amerikanska poeten Farnoosh Fathi. Innebörden spelar på en paradox där själva funktionen av en fanfar, att accentuera en viss händelse eller person, vänds till sin motsats.

Shirin Sabahi, född 1984 i Teheran, Iran. Utbildad på Konsthögskolan i Teheran 2005-2007 och på Konsthögskolan i Malmö 2007-2009. Tidigare utställningar i urval: Saatchi Gallery Project Space i London 2012, Kuenstlerhaus Stuttgart 2013 och De Hallen i Bryssel 2014. Bor och arbetar i Berlin.