15 januari–13 februari 2011

Brandt1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Brandt
I Died In Italy But No One Knows It
Silke och tusch, 242 x 330 cm
© Peter Brandt/2010

 

Konstföreningen Aura har den stora glädjen att presentera Peter Brandt (född 1966, bosatt och verksam i Köpenhamn) som utställare här i Krognoshuset. Peter Brandt visar i utställningen I Died In Italy But No One Knows It ett starkt och osentimentalt konstprojekt som tar sin utgångspunkt i ett personligt trauma orsakat av ett brutalt överfall 2002 då han slogs medvetslös. Utställningen tar upp frågan om hur man lever vidare när ens livsvillkor och världsbild drastiskt förändrats.

Om utställningens bakgrund säger Peter Brandt:
”Under en vistelse i Rom 2002 blev jag nästan ihjälslagen i ett överfall och hamnade i medvetslöst tillstånd. Ett par år senare fick jag diagnostiserat en hjärnskada och har sedan dess blivit rehabiliterad på Center for Hjerneskade i Köpenhamn. Jag överlevde – ja – men allt har förändrat sig! Denna erfarenhet, har fått mig att utforska, genomleva, bearbeta och materialisera det traumatiska”.

Utställningen I Died In Italy But No One Knows It består av en serie nya och äldre verk i olika medier som foto, skulptur, text, pastell och video. Innehållsmässigt ger utställningen, på ett mycket personligt och direkt sätt, en expressiv bild av den traumatiserades känslor, reaktioner och reflektioner.

Peter Brandts hemsida

  

Brandt2

 

 

 

 

 

 

 

Peter Brandt
Anxiety Objects Series (Brain)
Lera och tusch, fem skulpturer i varierande storlek
© Peter Brandt/2010

 

Verket Anxiety Objects Series (Brain), består av fem grovt bearbetade lerskulpturer som var för sig väger 1350 gr, vilket motsvarar genomsnittsvikten på en människohjärna.

 

Brandt3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Brandt
Anxiety Objects Series (Brain), detalj
© Peter Brandt/2010