Warning: The magic method InvisibleReCaptcha\MchLib\Plugin\MchBasePublicPlugin::__wakeup() must have public visibility in /storage/content/52/198152/krognoshuset.se/public_html/wp-content/plugins/invisible-recaptcha/includes/plugin/MchBasePublicPlugin.php on line 37 PER SVENSSON – Krognoshuset

PER SVENSSON

PER SVENSSON ”GRAFIK OCH MÅLERI”

28 november – 20 december 2009

Svensson1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Svensson
Le jardin ideal I, akvatint, 40,5×59,5 cm
© Per Svensson BUS/2009

Konstföreningen Aura har den stora glädjen att presentera Per Svensson som utställare här i Krognoshuset. Per Svensson, medlem i Auras konstnärsgrupp, kommer att visa grafik och måleri.  

Per Svenssons bilder präglas av en säker skärpa både i motiv och teknik. Med hjälp av suggestiva former som han hämtar från växt- och djurriket och från arkitekturens formspråk bygger han upp sina grafiska bildvärldar. Han arbetar oftast i en blandning av akvatint, hård- resp. mjukgrundsetsning, och flatbitning. 

I hans måleri har en del av formerna från grafiken brutit sig loss och blivit till ”stenblommor”. Stenblommorna bär spår från både växt- och djurriket samtidigt som de förvandlas till något nytt och eget när de blir reliefartade målningar.

Svensson2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Svensson
Le jardin ideal II, akvatint, 40,5×59,5 cm, 2007
© Per Svensson BUS/2009