MICHAEL LUNDBERG

14 februari – 15 mars

 

Bild: Courtesy of the artist and Belenius

C.M. Lundberg

14 februari – 15 mars

Vernissage fredagskväll 14 februari kl. 18 -20

Vem kan säga vilken verklighet som är den ”riktiga”? Ingen kan ju någonsin påstå att en människas egen upplevelse är fel. Kanske, och högst sannolikt, finns det flera parallella verkligheter som vi alla på ett eller annat sätt är del av. Kanske lever vi i flera, samtidigt. För konstnären C.M. Lundberg är detta något alldeles påtagligt. För konstnären är sanning och uppriktighet en ledstjärna. På Krognoshuset får vi ta del av hans värld, som han ger uttryck för i gouachemåleri på kartong.

C.M. Lundberg låter ofta dörren in till sin värld stå vidöppen via sin blogg, där han bjuder in oss att dela hans tankar och iakttagelser. Erfar vi detsamma eller något annat? Kan vi mötas i upplevelsen?

Så här berättar han om sin nya utställning:

Karbenning sågverk. Konstnären vet att det finns arbetare där inne, inte kulturarbetare, riktiga arbetare. Konstnären brukar lyssna på sågen innan han somnar. Den hörs över hela byn. Ljudet pågår dygnet runt 364 dagar om året. Då och då brukar han, liksom i smyg, önska att han var en av arbetarna. Men konstnären är sjukförklarad och anses ej kunna jobba. Då målar konstnären istället.

Ett sommarregn. Jag cyklade liksom in i det förflutna. Han ville ge bort sitt liv. Men ingen annan hade nytta av det. Så han fick leva det

Carl Michael Lundberg (f. 1972 Stockholm) är en svensk konstnär som framförallt arbetar med måleri, han har även gett ut flertalet olika publikationer via Styx förlag. C.M. Lundberg innehar en master i fri konst från The Royal Institute of Arts, Stockholm. Han bor och verkar i Karbenning, Norberg, Västmanland. För mer information om konstnären: cmlundberg.com

 

Recension av Christine Antaya, Kunstkritikk

Förhandsartikel av Joakim Stierna, Skånska Dagbladet