LOTTI RINGSTRÖM ”MÅLERI”

2 september – 24 september

ringstrom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotti Ringström
Lacoste 18 november 2004
Olja på zink
©Lotti Ringström /BUS 2006

Som höstens första utställare har vi glädjen att presentera Lotti Ringström. Hennes målningar är ofta utförda på underlag av material som aluminium, zink, byggplywood och hårdplast.

Lotti Ringströms verk präglas av ett inlevelsefullt och återhållsamt måleri med en medveten färgsättning som bidrar till att skapa kontrast och spänning mellan motiv och underlag.  

Målningarnas motiv är varken avbildade detaljerat eller realistiskt. Istället är de återgivna mer som antydningar och som konturer där det väsentliga är skildringen av ljuset och dess skiftningar såsom det framträder och uppfattas på olika tider och platser. Titlarna på Lotti Ringströms verk utgörs av datum och plats för varje målning.  

Lotti Ringström (f. 1942) är bosatt och verksam i Brantevik och Lacoste, Frankrike. Hon är utbildad på Konsthögskolan, Stockholm 1967-72

Utställningar (i urval):
2006             Sörmlands museum, Nyköping
2006             Tomarps kungsgård
2006             Vida konsthall, Borgholm
2005             Galleri Ahnlund, Umeå
2003             Thielska Galleriet, Stockholm
2002             Galleri Inga Kondeney, Berlin
2001             Svenska Ambassaden, Washington D.C.
2001             Galleri Birgersson, Halmstad
2000             Northern Lights, Buenos Aires, Argentina               

Representerad på:
Moderna Museet, Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Bildmuseet, Umeå, Östergötlands läns museum, Linköping, Eskilstuna museum, Sundsvalls museum, Gävle museum, Helsingborgs museum, Statens konstråds samlingar.