KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
telefontid ons-sön kl. 13-17
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17
(Stängt veckan innan vernissage)

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Konstkväll Lund 2018 går av stapeln lördagen den 20 oktober.
Tionde gången gillt i år!
För projektet ansvarar Konstföreningen Aura och projektledare Barbro Westling.

Läs mer om Konstkväll Lund och programmet för 2018!

AURAFILM PRESENTERAR: LINA SELANDER ”AROUND THE CAVE OF THE DOUBLE TOMBS”

 

15 januari–13 februari 2011

Selander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Selander
Stillbild ur 
Around the Cave of the Double Tombs
© Lina Selander/2010

 

Konstföreningen Aura är mycket glad att presentera Lina Selander som första utställare i projektet Aurafilm. Lina Selanders film Around the Cave of the Double Tombs, från 2010, tar sin utgångspunkt i konstnärens forskningsresor till Västbanken och i synnerhet till staden Hebron.

I filmen möts vi av fotografier som framställer exempelvis en museimodell av det forntida Jerusalem, en kontrollstation med dess säkerhetsinstallationer monterade i en historisk byggnad, hus, väggar och föremål. Mellan dessa bilder finns rörliga sekvenser som underifrån visar ett gallernät ovanför en shoppinggata i Hebron, ditsatt för att skydda palestinska invånare från de föremål som kastas på dem av israeliska bosättare. 

Liksom i ett flertal av Selanders tidigare verk skapas en skärningspunkt mellan text och bild, historieskrivning och singulära erfarenheter, realpolitisk situation och visuell projektion. Around the Cave of the Double Tombs undersöker framställningens, och i synnerhet bild- och textverkets, möjlighet att interagera med en specifik verklighet.

Lina Selanders hemsida