KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
telefontid ons-sön kl. 13-17
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17
(Stängt veckan innan vernissage)

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Konstkväll Lund 2018 var
tionde gången gillt i år!
För projektet ansvarar Konstföreningen Aura och projektledare var Barbro Westling.
Nästa Konstkväll är lördagen den 19 oktober 2019!

Läs mer om Konstkväll Lund och programmet för 2018!

JULIA BONDESSON

7 september – 7 oktober

Julia Bondesson

All Natural Movements

7 september – 7 oktober

Vernissage fredagen den 7 september kl. 18 – 20.

 

 ”Det låga och det ytliga befinner sig på samma nivå. Han älskar häftigt men lågt, det kan man säga. Han älskar djupt men lågt, kan omöjligt sägas.”

– Ur tyngden och nåden av Simone Weil, översättning av Margit Abenius.

 

Vi på Krognoshuset inleder hösten med soloutställningen All Natural Movements av skulptören och performanceartisten Julia Bondesson. I utställningen visar hon skulpturer från årets arbete i gästateljén på Cité Internationale des Arts, Paris.

Bondesson berättar att titeln på utställningen är hämtad från Simone Weils textsamling Tyngden och nåden (La pesanteur et la grâce, 1947):

– Boken har följt mig i ateljén och präglat mina tankar under arbetet. Den skrevs under en tid av motsättningar och krig och väjer inte blicken från skuggorna som definierar människan. I mitt arbete har de rörliga skuggorna, den förenklade formen och tyngden varit utgångspunkter och under arbetsprocessen har människofigurerna förvandlats till fyrfotadjur.

 

Julia Bondesson (f. 1983) bor och arbetar i Killeberg, Skåne. Hon utgår i sitt bildspråk från kroppen och rörelsen i en figurativ expressionism. Bondesson har en magister från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm (2011) samt utbildningar i träskulptur och dockteater från Thailand, Japan och Taiwan.

Soloutställningar i urval: Färgfabriken, Johan Berggren Gallery, Halmstad Konsthall, Vandalorum konsthall, Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen.

För mer information om konstnären besök www.bonju.org

Förhandsartikel av Lars Johansson Skånska Dagbladet.