KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17

(Stängt veckan innan vernissage, öppettider vid vernissage kl. 13-16)

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Konstkväll Lund 2018 var
tionde gången gillt i år!
För projektet ansvarar Konstföreningen Aura och projektledare var Barbro Westling.
Nästa Konstkväll är lördagen den 19 oktober 2019!

Läs mer om Konstkväll Lund och programmet för 2018!

JULIA BONDESSON

7 september – 7 oktober

Julia Bondesson

All Natural Movements

7 september – 7 oktober

Vernissage fredagen den 7 september kl. 18 – 20.

 

 ”Det låga och det ytliga befinner sig på samma nivå. Han älskar häftigt men lågt, det kan man säga. Han älskar djupt men lågt, kan omöjligt sägas.”

– Ur tyngden och nåden av Simone Weil, översättning av Margit Abenius.

 

Vi på Krognoshuset inleder hösten med soloutställningen All Natural Movements av skulptören och performanceartisten Julia Bondesson. I utställningen visar hon skulpturer från årets arbete i gästateljén på Cité Internationale des Arts, Paris.

Bondesson berättar att titeln på utställningen är hämtad från Simone Weils textsamling Tyngden och nåden (La pesanteur et la grâce, 1947):

– Boken har följt mig i ateljén och präglat mina tankar under arbetet. Den skrevs under en tid av motsättningar och krig och väjer inte blicken från skuggorna som definierar människan. I mitt arbete har de rörliga skuggorna, den förenklade formen och tyngden varit utgångspunkter och under arbetsprocessen har människofigurerna förvandlats till fyrfotadjur.

 

Julia Bondesson (f. 1983) bor och arbetar i Killeberg, Skåne. Hon utgår i sitt bildspråk från kroppen och rörelsen i en figurativ expressionism. Bondesson har en magister från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm (2011) samt utbildningar i träskulptur och dockteater från Thailand, Japan och Taiwan.

Soloutställningar i urval: Färgfabriken, Johan Berggren Gallery, Halmstad Konsthall, Vandalorum konsthall, Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen.

För mer information om konstnären besök www.bonju.org

Förhandsartikel av Lars Johansson Skånska Dagbladet.