DANIEL FLEUR

12 januari – 10 februari

 

DANIEL FLEUR

Least Recently Used

16 februari – 17 mars

Vernissage lördagen den 16 februari kl. 13 – 16

Visning av konstnären Daniel Fleur 13 mars kl. 19

Vi på Krognoshuset är mycket glada över vår utställning med Daniel Fleur som blir konstnärens första separatutställning i Lund.

I våra liv vävs det digitala och det analoga samman. Måleriet och den digitala bilden, materialen, representerar sig själva. Samtidigt används de som medel för att beskriva något annat.

Oscillerande mellan det materiella och immateriella möter oss Daniel Fleurs målningar som förvaltare av dessa två erfarenheter.

I utställningen visas målningar uppbyggda av produktion och reproduktion. Ett specifikt ljustillstånd har i några sekunders slutartid blivit fruset och digitaliserat. Fotografiet av målningen har sedan fungerat som startpunkt till en ny målning. Översättningen av information och komprimeringen skapar avvikelser. Ett litet skifte av färgtemperaturen kan orsaka stora förändringar. Storleksändringar likaså.

Detta får form och sker inför våra ögon. Varje målning blir samtidigt ett skapande och ett återskapande. Men det handlar inte bara om ett då och ett nu, utan också om ett kommande, där bilden fortsätter att förändras.

Least Recently Used (LRU) refererar till den algoritm som tillämpas för att hålla nyligen lagrad information högst upp i minnet. Då ny data registreras placeras det överst av algoritmen. När minnesgränsen har uppnåtts, kommer den data som lagrats längst att tas bort från minnet.

 

Daniel Fleur (f. 1992) bor och är verksam i Malmö. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö där han tog sin masterexamen 2018. Daniel Fleur har bland annat ställt ut hos Galleri KANT i Köpenhamn, Wadström Tönnheim Gallery i Malmö och Marbella, Galleri Thomas Wallner i Simris och hos Malmö Konstmuseum. 

 

Förhandsartikel Skånska Dagbladet av Joakim Stierna.

Recension Sydsvenskan av Carolina Söderholm.

 

Tack till Caroline Nilsson.