Aurafilm presenterar:

CECILIA WESTERBERG ”CRY ME A RIVER”

29 september – 20 september

Westerberg

 

 

 

 

 

 

 

Cecilia Westerberg
Stillbild ur Cry Me a River
©Cecilia Westerberg/2007

”Filmen skildrar en kvinna som tittar ner i en vattenpöl. Vattnet i pölen sugs upp genom hennes fötter och förvandlas till tårar. Istället för att falla nerför kinderna svävar tårarna upp i himlen för att sugas upp av ett moln. Molnet förflyttar sig och ovanför en flod låter det regnet falla.

I början av filmen är kvinnan äldre för att sen längre fram förändras till en yngre gråtande kvinna, till slut simmar en liten flicka i floden.

Vattnet har en central roll i filmen, det förändras liksom den kvinnliga figuren bakåt i tiden genom hela filmen.”        (Cecilia Westerberg) 

Cry Me a River är den femte animationsfilmen av Cecilia Westerberg. Den här gången har konstnären arbetat i traditionell 2D-metod, med bildrutor tecknade för hand. De andra filmerna är gjorda i datorprogrammet Flash. Cry Me a River har visats på Volta03 i Basel, på Galleri Bernhard Knaus Fine Art i Frankfurt och nu på Pulse i London den 11-14 oktober 2007. En annan av Westerbergs animationer Meantime visas i Köpenhamn på Kunstforeningen Gl. Strand den 27 november 2007. Animationen är en del av utställningen 100 dage 100 videoer.