CARINA ZUNINO ”STØVREGN”

Till utställningen ”Støvregn” utgör Krognoshusets tre våningar ramen för ett utställningsförlopp som består av dels skulpturinstallationen ”Inbetween places, slowing down spaces” från 2003, dels av ett antal helt nya grafiska och skulpturala verk. Titeln ”Støvregn” hänvisar både till de skyar av droppar som uppstår när enorma vattenmassor faller och till den dimmiga blick man har när man befinner sig mitt i en sådan sky av vatten i rörelse.

Verket ”Inbetween places, slowing down spaces” visades på Charlottenborg Udstillingsbygning i Köpenhamn 2003. Det består av två svävande tunnformade tygobjekt, mörkgröna med rosa broderi, på golvet är en kritteckning utförd som långsamt försvinner i takt med att den slits av besökarna. Verket behandlar balansen mellan närvaro och flyktighet samt idéer om landskapens förändringar över tid. Verket visas i Sverige för första gången.

Till utställningen har Carina Zunino bland annat gjort en exklusiv grafikbok med titeln ”Falling between rocks, forming clouds” som innehåller 7 fotopolymertryck i original. Ett annat helt nytt verk är skulpturen ”Returning fallen objects” som syftar på människans tidiga försök att lära sig flyga och på det nya erkännandet av världen som iakttagelserna av jorden sedd ovanifrån medförde.

Carina Zunino (f. 1974 i Roskilde) är bosatt och verksam i Köpenhamn. Hon är utbildad på Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn 1995-2001 och på Chelsea College of Art and Design 1999.

Carina Zuninos senaste utställningar i urval är:
2004 Indimellem, Galleri Tom Christoffersen, København
I Enhver Globe af Glas Vokser en Blå By, Bymuseet, København
2003 Transit CPH, Charlottenborg Udstillingsbygning, København.
Gäst hos Kunstnersammenslutningen Transit Vista, The Project Room, Glasgow, Scotland Alibi – alle lever i byens igloer, Den frie
udstillingsbygning, Köpenhamn
2002 7: th Bianale of Graphic Art of the Baltic Sea States, Kaliningrad Solar Circuit – quick response, Bond Store Galleri, Hobart, Tasmanien.

Carina Zunino är även medlem av den dansk/svenska konstnärsgruppen Platform 7 som 2003 och 2004 visade utställningen ”Platform7” på Århus Kunstbygning och Charlottenborg Udstillingsbygning i Köpenhamn.