KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
lämna meddelande på telefonsvarare eller skicka mail

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Stängt
We are closed for the time being

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

Aurafilm presenterar:

MIREILLE ASTORE ”NOT FROM HERE”

28 april – 20 maj

Astore

 

 

 

 

 

 

 

Mireille Astore
Stillbild ur Not From Here
©Mireille Astore/2005

Aurafilm har glädjen att presentera Mireille Astore (Australien/Libanon) med filmen Not From Here från 2005. Mireille Astore är internationellt verksam och ställer bland annat ut på årets biennal i Sharjah, Saudiarabien.

”Not From Here är en video baserad på ett odaterat historiskt fotografi som hittades på stadsbiblioteket i Broken Hill, en stad ute i Australiens obygd. Fotografiet som föreställer en grupp av tolv unga kvinnor och en ung man blev förmodligen taget i början av 1900-talet.

Det är ett konstverk som försöker förmedla känslan av förskjutning, exil, migration och identitetsskapande genom att använda ett historiskt berättande. 

Genom att frigöra det främmande genom repetition betonar verket mångfalden av sinnesstämningar, karaktärer och representationer som tillsammans och samtidigt kan utgöra var människa. Det utmanar antaganden om ras, kön och klass genom att rubba på det prydliga.

Fotografiet som media för att fånga ett ögonblick och som neutralt och sanningsenligt objekt blir också ifrågasatt medan det förändras framför våra ögon.”

(Mireille Astore)