AKTUELL UTSTÄLLNING

Pågående utställning Magali Cunico

Öppet för bokade besök!

Med anledning av coronaviruset och de beslut som fattas på nationell nivå om hur vi bör ta hand om oss själva och varandra har styrelsen beslutat att stänga Krognoshuset fr.o.m. den 19 mars – t.o.m. 3 juni.

Pågående utställning med Magali Cunicos utställningen Where words are impossible kommer öppna för bokade besök från torsdag den 4 juni! Ni kan boka besök redan nu via vår mail.

Utställningen har dessutom blivit förlängd och visas nu till den 28 juni.

Under tiden passa på att se vår digitala visning av utställningen, länk nedan:

Länk till video dokumentation av delar av utställningen via Vimeo. Fotograf Erik Hagman

Vid intresse av inköp av verk kontakt via mail.

 

Magali Cunico

Bild: Ekon

 

Magali Cunico

Where words are impossible

21 mars  – 28 juni (Krognoshuset öppnar för bokade besök)

Where words are impossible är titeln på konstnären Magali Cunicos separatutställning på Krognoshuset. Titeln är hämtat ur ett citat av den samtida filosofen Timothy Morton, som menar att tiden är inne för ett nytt sätt att tänka. Människan måste omvärdera sig själv i förhållande till naturen och förstå att hon är en del av den – konsten är en väg till denna insikt.

I Magali Cunicos nya serie verk återkommer ruiner, delar av huskroppar och slingrande växter.

Här är förfall samtidigt förförelse och kaos vägen till en ny ordning.

– Jag har i många år experimenterat med olika strukturer och målat på olika ytor för att uppnå ett samspel med motivet. Under processen har jag medvetet haft Krognoshusets rumsligheter och stämning i åtanke, säger hon.

Installationsvy: Fragment of Grey

I början av 1900-talet revs stora delar av Krognoshuset som en gång var en stadsgård. Den omgivande trädgården styckades upp för att lämna plats åt stadens nya marknadstorg, Mårtenstorget. Idag återstår inte mycket av platsen. Asfalt och bilparkeringen har erövrat trädgården och det gamla torget. Miljöerna i verken som visas i utställningen är baserade på konstnären egna fotografier, de flesta tagna för länge sedan, i en europeisk stad.

– Mina förlagor och referenser har omformats och bearbetats för att passa in i nya sammanhang. Genom måleriets långsamma process träder nya lager fram. Personliga och kollektiva minnen, verklighet och konstruktion, förfluten tid och nutid vävs samman och väcker nya, existentiella frågor, säger Magali Cunico.

Bild: Dilemmat

Magali Cunico (f. 1972 Biel/Bienne, Schweiz) är bosatt och verksam i Stockholm. Cunico arbetar framförallt med måleri och installation. Hon innehar en master i fri konst från Malmö Konsthögskola.

För mer information om konstnären: Länk till konstnärens hemsida

 

Alltid gratis entré

Krognoshuset drivs med stöd av Lunds Kommun och Kulturrådet