KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ROJ FRIBERG

24 maj – 17 juni

Friberg

 

 

 

 

 

 

 

Roj Friberg
Ryggtavlor
Vaxfärg på papper
©Roj Friberg BUS/2007

Konstföreningen Aura kan med stor glädje presentera Roj Friberg (f. 1934) som utställare här i Krognoshuset. Roj Friberg är väl etablerad i det svenska konstlivet och har även arbetat med teaterscenografi, offentliga utsmyckningar och bokillustrationer.

I Roj Fribergs konst finns ett igenkännande drag även om han använder sig av olika tekniker och uttryckssätt. I sina motiv framställer han, ofta på ett scenarioliknande vis, en form av verkligheter bestående av skugglika världar som kan vara såväl skrämmande som vackra. I hans verk kan mänskliga varelser blandas med gestalter i olika skepnader ofta diffust framträdande, som en reflektion över något som kanske är oundvikligt. Katastrofen som händelse och som förutsättning av vårt levnadssätt är ofta närvarande i hans verk.

Även om ljusare bilder av tillvaron med exempelvis motiv där änglar och slott återfinns så är det ändå en mörk underton som dominerar i Roj Fribergs konst och som för honom känns mer angelägen och intressant att visa fram.