KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
lämna meddelande på telefonsvarare eller skicka mail

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Stängt
We are closed for the time being

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

RAGNAR PERSSON

28 april – 27 maj

”Search for the new land”

 Vernissage på utställningen lördagen 28 april kl. 13-17.

 

Vi på Krognoshuset är mycket glada över att få ställa ut Ragnar Persson, “Search for the new land” med nya verk som består av teckningar, tygtryck på vepor och ett helt nytt platsspecifikt ljudverk i samarbete med Jon Ekström a.k.a Dödsvarg. 

Ragnar Persson arbetar med teckningen som utgångspunkt i sitt konstnärskap, ofta influeras teckningarna av egna fotografier men även lånade förlagor förekommer. Han upprepar, tecknar om och arrangerar med bläck och blyerts tills välkända ikoner och karaktärer blir en alldeles säregen mytologi. Ett bildspråk som kan tolkas som en del av konstnärens personliga bildvärld men även främmandegjord och igenkänningsbar för betraktaren på samma gång. 

Återkommande motiv som Ragnar Persson använder sig av är landskapet och naturen, där den norrländska barndomsskogen möter karibiska stråk och den tillsynes obefolkade skogen genomsyras av obegränsat myller både från folktro och djur.  

 

Ragnar Persson är född 1980, Tavelsjö utanför Umeå. Han har sin bas i Stockholm med en examen vid Konstfack 2007. Han har ställt ut i Sverige och runt om i världen. Hans bilder återkommer bland annat i välkända tidskrifter, tryck på kläder och dekor till teateruppsättningar. Ragnar Persson har gett ut flera egenproducerade fanzines och även böcker via förlaget Orosdi-Back.

 

På lördagens vernissage släpps LP skivan med Jon Ekström aka Dödsvarg ”Stilla Natt” i samarbete med Ragnar Persson.

På A-sidan ljudverket som spelas på Krognoshusets ovanvåning och på B-sidan bonusspår. Ljudverket i vår källare finns tillhanda på kassettband. Båda går att införskaffa på Krognoshuset under utställningsperioden! 

 

Ragnar Perssons bok ”Vi ses i himlen”, Orosdi-Back, 2014, och ”Om döden”, 2017  finns till försäljning på Krognoshuset under utställningsperioden.

 

Förhandsartikel av Joakim Stierna, Skånska Dagbladet 

Recension av Christine Antaya, Sydsvenskan

 

Mer information om konstnärens senaste utställning “Vitvattnet”.

Ragnar Persson – Courtesy GSB (Gallery Steinsland Berliner)

 

Tack till Olle Dahl, Hannah Federley Holmkvist, Viktor Jers och Lunds Konsthall för hjälp med utställlningen!