KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17
Vid vernissage kl. 13-16
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ÖZLEM SULAK ”GRANNY”

16 maj – 7 juni 2009

Sulak

 

 

 

 

 

 

Özlem Sulak
Granny, video still
© Özlem Sulak/2005

Aurafilm har glädjen att presentera Özlem Sulak, (f. 1979) bosatt och verksam i Istanbul och Hannover. Här i Krognoshuset kommer hon att visa sin film Granny från 2005. Filmen tar upp frågor som berör ursprung och kulturell tillhörighet och identitet. Hur gör man sig ett liv i ett nytt och främmande land som man inte själv valt att flytta till?  

Konstnären Özlem Sulak använder sig av sin egen familjs biografi för att skildra en del av 1900-talets gripande politiska och sociala historia. Hennes video Granny är en privat och fängslande berättelse om dem som överlevde påtvingad migration och etnisk omflyttning. 

Özlem Sulaks mormor och gammelmoster berättar på ett öppet sätt, med humor och allvar blandat, om hur deras liv i Turkiet blev. Tvångsflytten från forna Jugoslavien till Turkiet i slutet på 1930-talet innebar stora omställningar för dem när deras liv plötsligt fick helt andra förutsättningar och villkor i det nya landet. De blev tvingade att anpassa sig till en ny kultur vilket också innebar ett nytt språk som de måste lära sig att behärska.  

Granny är en personlig och gripande skildring om två människors livsöden och hur minnet av det egna ursprunget alltid lever kvar.

Sulak1

 

 

 

 

 

 

Özlem Sulak
Granny, video still
© Özlem Sulak/2009