KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
telefontid ons-sön kl. 13-17
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17
(Stängt veckan innan vernissage)

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Konstkväll Lund 2018 går av stapeln lördagen den 20 oktober.
Tionde gången gillt i år!
För projektet ansvarar Konstföreningen Aura och projektledare Barbro Westling.

Läs mer om Konstkväll Lund och programmet för 2018!

Aurafilm presenterar:

LARS ARRHENIUS

27 oktober – 18 november 2007

Arrhenius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars Arrhenius
Stillbild ur Elisabeth
© Lars Arrhenius/2001

Aurafilm har glädjen att presentera Lars Arrhenius, bosatt och verksam i Stockholm. Här i Krognoshuset kommer han att visa sin film Elisabeth. 

Elisabeth är en fyra minuter lång animation där vi får följa en kvinnas ansikte från nyfödd till sista andetaget. Filmen liknar de naturfilmer där en svamp eller en blomma växer upp ur jorden till full storlek, för att sedan sakta skrumpna ihop och dö under loppet av några sekunder. 

Musik: Oscar Danielsson. Animation: Johannes Müntzing, Markus Ström och Hans Sandström.  

Lars Arrhenius (född 1966) bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam i Holland. Han är internationellt verksam och har ställt ut bland annat i USA, Ryssland, Irland, Spanien, Frankrike och Canada. 

Lars Arrhenius är representerad på Moderna Museet, Stockholm, Centro Galego de Art Contemporánea (CGAC), Spanien, West Collection, Philadelphia, USA, Stedelijk Museum, Amsterdam, Holland, Stichting Océ v.d. Grinten, Holland, Stitching Koninklijke Bijenkorf Beheer, Holland, SAK – Sveriges Allmänna Konstförening, Statens Konstråd, Nationalmuseum, Stockholm, Artimo, Amsterdam, Holland, Norrköpings konstmuseum, Malmö Konstmuseum,  Västerås konstmuseum, Arken Museum for Moderne Kunst, Copenhagen, Denmark, Helmond Museum, Holland

Filmografi:
2007    Just Waiting (kortfilm, animation under produktion)
2007    Murmurs of Earth (kortfilm, animation)
2006    Habitat (kortfilm, animation)
2004    The Street (kortfilm, animation)
2003    The Man Without Qualities (kortfilm, animation)
2001    Elisabeth (kortfilm, animation)