KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

Aurafilm presenterar:

JOHANNES NYHOLM ”SAGAN OM DEN LILLE DOCKPOJKEN”

1 september – 23 september

Nyholm

 

 

 

 

 

 

Johannes Nyholm
Stillbild ur Sagan om den lille Dockpojken
© Johannes Nyholm 2007

”Dockpojken kan beskrivas som ett animerat klaustrofobiskt, slapstick-drama – som en Tom och Jerry för vuxna ungefär. Den stora skillnaden är att det hos Dockpojken finns en väldigt tydlig verklighetsförankring, en påträngande realistisk förebild, i miljö, karaktär och handling.

Dockpojken handlar om en liten man som brottas med typiska nutida vardagsbekymmer hemma i sin lägenhet. Det kan handla om problem med dammsugaren, en videobandspelare som hakar upp sig, men även om mer seriösa bekymmer som relationer till det motsatta könet.

Större delen av serien utspelas i den lille mannens lägenhet. Det hela är väldigt klaustrofobiskt, svettigt och påträngande. Det finns också ytterligare berättelsenivåer som komplicerar och äventyrar realismen. Under Dockpojkens säng bor en liten elak figur som spelar klarinett och ställer till oreda. I en annan dimension, från andra sidan döden, nere i en håla i marken, sitter Dockpojkens alter ego och iakttar allt som händer i lägenheten. Han har också funnit på sätt att ta kontakt med Dockpojken. Dessutom kommer Dockpojkens drömmar och fantasier vävas in i handlingen. Det hela skapar ett mycket intrikat handlingsmönster.”
(Johannes Nyholm)