KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
info@krognoshuset.se

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 12-17

Stängt onsdag - fredag
inför vernissage

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad byggnad med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare som har svårt för att gå.

Nästa Konstkväll Lund äger rum lördagen den 21 oktober 2017. Projektet drivs av Konstföreningen Aura.

Läs mer om Konstkväll Lund!

Länk till Program för 2016 (pdf)

På kontoret:

JOHANNES JAZZ

30 augusti – 21 september 2008

Jazz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes Jazz
Utan titel
© Johannes Jazz/2008

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Johannes Jazz som utställare här i Krognoshuset. Johannes Jazz presenterar på kontoret sitt kontor!

”Med installationen ”konstnärens kontor” på Aura visar jag min besatthet i material som pennor o färg, jag blir glad o inspirerad av en bra o fin penna. Lustigt nog så tecknar och ritar jag lite annorlunda beroende på materialet, olika pennor får olika uttryck. Min favoritpenna är Staedtler med graderna HB, B och 2B.

Med pennan på papperet föds idéer, man ”brainstormar” och skissar och till sist måste man plocka bort överflödigt arbete -”Kill your darlings”. Objekten Brainstorm och Kill your darlings är hyllningssymboler för den inledande fasen i skapandeprocessen som jag tycker är den roligaste fasen. Det fysiska arbetet med att färdigställa objekt och installationer är också kul men jag har redan sett bilderna inom mig. Det är själva idén som verkligen kittlar mig.” (Johannes Jazz)