KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

På kontoret:

JOHANNES JAZZ

30 augusti – 21 september 2008

Jazz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes Jazz
Utan titel
© Johannes Jazz/2008

Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Johannes Jazz som utställare här i Krognoshuset. Johannes Jazz presenterar på kontoret sitt kontor!

”Med installationen ”konstnärens kontor” på Aura visar jag min besatthet i material som pennor o färg, jag blir glad o inspirerad av en bra o fin penna. Lustigt nog så tecknar och ritar jag lite annorlunda beroende på materialet, olika pennor får olika uttryck. Min favoritpenna är Staedtler med graderna HB, B och 2B.

Med pennan på papperet föds idéer, man ”brainstormar” och skissar och till sist måste man plocka bort överflödigt arbete -”Kill your darlings”. Objekten Brainstorm och Kill your darlings är hyllningssymboler för den inledande fasen i skapandeprocessen som jag tycker är den roligaste fasen. Det fysiska arbetet med att färdigställa objekt och installationer är också kul men jag har redan sett bilderna inom mig. Det är själva idén som verkligen kittlar mig.” (Johannes Jazz)