KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

HILDA EKEROTH

Vernissagekort_ekeroth

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

life and everyday life / thinking about syria

Utställningen life and everyday life / thinking about syria är en installation i fragmentarisk dagboksform. Den återger en personlig upplevelse av två parallella verkligheter; den danska och den syriska. Hilda Ekeroth arbetar med måleri, teckning, foto och text. Materialen är enkla; inkjet-print på A4, olja på duk, lågupplösta foton. Det är uttrycksmedel som gör bruk av det nära tillgängliga och som avspeglar en studiobaserad och materialorienterad process. Insamlade fragment, såsom nyhetsbilder, mobilfoton och anteckningar, bearbetas i ateljén tills de avlägsnar sig från sin ursprungliga källa och uppträder som möjliga begynnelser på berättelser om samtiden.I tidigare projekt har Hilda Ekeroth arbetat med tillfälliga bilder, som hon slumpmässigt stött på i olika sammanhang. I denna utställning förhåller hon sig omvänt till en personlig upplevelse. Berättelsen kretsar kring hennes egna liv tillsammans med en man som är uppväxt i Syrien. Hur förhåller man sig till en verklighet som man inte har egen erfarenhet av? En konflikt, livsöden och minnen som först existerar genom medial förmedling men som plötslig kommer närmare och in under huden genom en annan människas upplevelser. Med vilken rätt och i vilket perspektiv kan dessa berättelser återges?
I utställningen avläses världen från en plats där varken det personliga eller det politiska ensamt definierar vinkeln och där uttrycket inte enbart är poesi eller fakta.


Hilda Ekeroth är född 1979 på Gotland. Hon är utbildad på Det Kongelige Danske Kunstakademi MFA 2011 och har studerat kulturantropologi på Uppsala Universitet. Ekeroth är medstiftare av den konstnärsdrivna plattformen Antechamber – Project Space for Drawing and Other Research och arbetar med egna och kuraterade projekt i Danmark och internationellt. Hon bor och är verksam i Köpenhamn.

 

Hilda Ekeroths utställning är producerad med stöd från Statens Kunstfond

Kunstfonden_LOGO_small_JPG