KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

Aurafilm presenterar:

CECILIA WESTERBERG ”CRY ME A RIVER”

29 september – 20 september

Westerberg

 

 

 

 

 

 

 

Cecilia Westerberg
Stillbild ur Cry Me a River
©Cecilia Westerberg/2007

”Filmen skildrar en kvinna som tittar ner i en vattenpöl. Vattnet i pölen sugs upp genom hennes fötter och förvandlas till tårar. Istället för att falla nerför kinderna svävar tårarna upp i himlen för att sugas upp av ett moln. Molnet förflyttar sig och ovanför en flod låter det regnet falla.

I början av filmen är kvinnan äldre för att sen längre fram förändras till en yngre gråtande kvinna, till slut simmar en liten flicka i floden.

Vattnet har en central roll i filmen, det förändras liksom den kvinnliga figuren bakåt i tiden genom hela filmen.”        (Cecilia Westerberg) 

Cry Me a River är den femte animationsfilmen av Cecilia Westerberg. Den här gången har konstnären arbetat i traditionell 2D-metod, med bildrutor tecknade för hand. De andra filmerna är gjorda i datorprogrammet Flash. Cry Me a River har visats på Volta03 i Basel, på Galleri Bernhard Knaus Fine Art i Frankfurt och nu på Pulse i London den 11-14 oktober 2007. En annan av Westerbergs animationer Meantime visas i Köpenhamn på Kunstforeningen Gl. Strand den 27 november 2007. Animationen är en del av utställningen 100 dage 100 videoer.