KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
lämna meddelande på telefonsvarare eller skicka mail

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Stängt
We are closed for the time being

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ANNE MARTHE DYVI 19/3 – 17/4

DoingTime_stillbilde_2015

Filmen ”Å gjøre tid / Doing Time” av Anne Marthe Dyvi skildrar en fånge i Åna-fängelset utanför Stavanger som arbetar med att stöpa ljus, en uppgift som är vanligt förekommande på norska anstalter. Många av de grövsta brottslingarna i Norge ägnar sina dagar åt detta noggranna och sköra arbete, något som fascinerande Dyvi och inspirerade henne till att göra filmen. Ett centralt tema i hennes verk är mätningen och upplevelsen av tid. I arbete, försoning och den faktiska brinntiden av ett ljus. Fången Emmanuele Okeke, filmens huvudperson, avtjänar ett långt straff under hög säkerhet. När han har sonat sitt straff kommer han att utvisas från Norge.

 

Anne Marthe Dyvi är född i Bærum 1979 och tog examen vid Kunst- og Designhøgskolen i Bergen 2010. Hon arbetar med en mängd olika konstnärliga uttryck som video, skulptur, text, ljud, performance och installationer. Hennes verk har visats i en rad utställningar både i Norge och i länder som Italien, Tyskland, England och Island.

Utöver sitt eget konstnärskap arbetar Dyvi i konstnärsgruppen Ytter och är redaktör för deras konstblogg. Hon arbetar även som konstnärlig utvecklare för BEK (Bergen Senter for Elektronisk Kunst) och är medlem i resursgruppen för PNEK (Production Network for Electronic Art, Norway) som utvecklar ett nationellt arkiv för videokonst på uppdrag från det norska kulturrådet. Anne Marthe Dyvi skriver och föreläser också om konst. Hon bor och arbetar i Bergen.