KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

info@krognoshuset.se
Tel. 046-12 62 48
Mobil. 073-650 12 86
telefontid tors kl. 13-17

Kontaktperson:
Anna Jin Hwa Borstam
Intendent

Öppettider: Ons-sön kl. 13-17

Vid vernissage kl. 13-16
om inget annat anges
Stängt veckan innan vernissage för installation

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300-talet med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer / besökare med funktionsnedsättning.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll är lördagen den 17 oktober 2020! För projektet ansvarar Konstföreningen Auras projektledare!
Läs mer om Konstkväll Lund

ANDERS VIRGIL DEJARV ”PARTITUR”

19 januari – 10 februari 2008

Dejarv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anders Virgil Dejarv
Mobilt landskap, akryl och olja på canvas, 2008
© Anders Virgil Dejarv/2008
 
Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Anders Virgil Dejarv som utställare här i Krognoshuset. Anders Virgil Dejarv (f. 1962) bor och arbetar i Göteborg. Han är utbildad på Valand 1987 – 1992 och på Forum i Malmö 1986 – 1987. Anders Virgil Dejarv finns representerad på bl.a. Statens konstråd, Malmö konstmuseum och Västra Götalandsregionen.

Utställningen ”Partitur” består av verk uppdelade i två rum/delar. Den ena delen, med underrubrik, ”Man made landscapes who like to go Institutionalized” visas på övervåningen och den andra delen ”Timelines” visas i källaren.

Titeln till utställningen ”Partitur” har Anders Virgil Dejarv lånat från musiken. Ett partitur är ett notblad med sammanställning av alla stämmor i ett musikaliskt verk/komposition. Dejarvs målningar är också en form av sammanställningar men till skillnad från ett partitur finns det inget givet händelseförlopp med början och slut, utan verken går att närma sig från flera olika håll. Målningar i olika storlekar och uttryck blir i hans verk till flöden av händelser som med sina flytande gränser samspelar med varandra i ett ständigt pågående förlopp.     

 Anders Virgil Dejarvs hemsida