KROGNOSHUSET

Mårtenstorget 3
223 51 Lund

Tel. 046-12 62 48
Mobil: 073-650 12 86
info@krognoshuset.se

Kontaktperson:
Isac Nordgren Jonasson
Intendent

Öppettider:
onsdag-söndag kl. 13-17

Stängt onsdag - fredag
inför vernissage

Krognoshuset är en kulturminnesskyddad medeltida byggnad från omkring 1300 med smala och branta trappor. Det kan därför vara otillgängligt för besökare med vissa normbrytande funktionsvariationer.

Vi håller på att vidareutveckla tillgänglighetsarbetet. Läs mer om tillgänglighet här!

Nästa Konstkväll Lund återkommer 2018! Projektet drivs av Konstföreningen Aura.

Läs mer om Konstkväll Lund!

Länk till Program för 2017 (pdf)

ANDERS VIRGIL DEJARV ”PARTITUR”

19 januari – 10 februari 2008

Dejarv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anders Virgil Dejarv
Mobilt landskap, akryl och olja på canvas, 2008
© Anders Virgil Dejarv/2008
 
Konstföreningen Aura är mycket glad att kunna presentera Anders Virgil Dejarv som utställare här i Krognoshuset. Anders Virgil Dejarv (f. 1962) bor och arbetar i Göteborg. Han är utbildad på Valand 1987 – 1992 och på Forum i Malmö 1986 – 1987. Anders Virgil Dejarv finns representerad på bl.a. Statens konstråd, Malmö konstmuseum och Västra Götalandsregionen.

Utställningen ”Partitur” består av verk uppdelade i två rum/delar. Den ena delen, med underrubrik, ”Man made landscapes who like to go Institutionalized” visas på övervåningen och den andra delen ”Timelines” visas i källaren.

Titeln till utställningen ”Partitur” har Anders Virgil Dejarv lånat från musiken. Ett partitur är ett notblad med sammanställning av alla stämmor i ett musikaliskt verk/komposition. Dejarvs målningar är också en form av sammanställningar men till skillnad från ett partitur finns det inget givet händelseförlopp med början och slut, utan verken går att närma sig från flera olika håll. Målningar i olika storlekar och uttryck blir i hans verk till flöden av händelser som med sina flytande gränser samspelar med varandra i ett ständigt pågående förlopp.     

 Anders Virgil Dejarvs hemsida